De Digisprong

IT-oplossingen voor scholen

Is uw school klaar voor de Digisprong?

IT oplossingen op maat van uw school

Serious college students studying on laptop sitting in a row in library. Young university multiethnic students using computer for study in classroom. Side view of girl typing on laptop during lesson.

Wie, wat, waar?

GDC Networks is een team van jonge, gepassioneerde IT-ers. Door onze ervaring met de publieke sector, waar we IT coördinatoren in steden, gemeentes en scholen begeleiden in het onderhouden van een performant, veilig en redundant netwerk, willen we onze expertise ook delen met uw school.

Benieuwd hoe we uw schoolnetwerk naar een volgend niveau kunnen tillen?

Heeft u al een beleidsplan? Vragen over hoe en waar de nodige access points geplaatst moeten worden? Welke switch gebruik ik best? Single sign-on? We helpen u graag verder!

GDC Networks is actief in heel Vlaanderen. Momenteel zijn er 2 kantoren, gevestigd in Gent en Kortrijk. We kijken ernaar uit om in de toekomst kantoren te openen in Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant.

Hoewel onze kantoren hier nog niet gevestigd zijn, wisten onze klanten uit deze regio’s ons wel al te vinden. We maken graag de oversteek voor uw school zonder meerkost.

ICT-beleidsplan

Het ontwikkelen en het gebruik van een ICT-beleidsplan in een school of scholengroep is sterk aan te raden. Het moet een werkdocument zijn in nauw overleg met directie, ICT-coördinatie en leerkrachten over hoe je ICT zo efficiënt mogelijk inzet. Een aanpak waarbij in teamverband een ICT-beleidsplan wordt ontwikkeld is belangrijker dan het louter en alleen hebben van zo’n plan.

Een ICT-beleidsplan bevat de visie van de school op ICT-gebeid, een inventarisatie van alle huidige ICT-middelen en de gewenste situatie. Het beleidsplan beschrijft de ICT-ambities en de strategie, de nodige stappen om deze ambities te realiseren. In het ICT-beleidsplan expliciteert de school hoe ze e-inclusie bevordert en hoe ze omgaat met cyberpesten.

GDC Networks kijkt graag met uw school om samen een ICT-beleidsplan op te stellen.

Geen idee hoe hieraan te beginnen? Wij zetten voor u alles op een rijtje. U kunt een template voor het ICT-beleidsplan hieronder teruvinden.

We gaan samen met u op weg

Het stappenplan

De DigiSprong vergt de nodige voorbereidingen. Alles in 1 keer omgooien is niet de manier om uw IT aan te pakken. We zitten graag met u samen om een stappenplan voor u en uw school op te stellen.

Het stappenplan bevat altijd 4 cruciale stappen, hiernaast krijgt u ze in een mooi overzicht.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een GRATIS audit.

Stap 1: Bepaal de beginsituatie
25%
Stap 2: Stippel een ICT-beleid uit in een plan
50%
Stap 3: Zorg voor een performant (wifi)netwerk
75%
Stap 4: Aankoop, huur of lease toestellen
100%
Information Technology Computer Network, Telecommunication Ethernet Cables Connected to Internet Switch.patch network cables connected to switch
shutterstock_358977299

IT oplossingen op maat van Uw school

IT op school, de toekomst

IT-ondersteuning op maat van uw school is essentieël om de volgende stappen naar de school van de toekomst te nemen. De digitalisering zit in de lift, stapt u er mee in of blijft u bij de pakken zitten?

Een professionele IT-partner helpt u bij de keuzes en de richting die u op IT vlak uit wilt met uw school.

Het is belangrijk te weten waar u zich met uw school in het IT landschap bevindt. Dit bekijken we graag samen met u. Vervolgens kijken we waar u naartoe wilt. Het netwerk mee op dit niveau brengen is de volgende stap. Uiteindelijk komen de laptops aan bod, waar we u uiteraard met veel plezier in bijstaan.

Wat kunnen we voor uw school betekenen?

We willen onze kennis en expertise met u delen

Ervaring leert ons dat de ICT-coördinator op uw school elke dag opnieuw geconfronteerd wordt met dagdagelijkse IT-zorgen. Problemen die te pas en te onpas terugkeren. Hierdoor is het vaak moeilijk om de focus te behouden op projecten zoals de server, het netwerk en nu ook, de Digisprong.

In situaties als deze is het belangrijk dat de ICT-coördinator en uw school een klankbord hebben om u te begeleiden in deze projecten. De workload verdelen en samen tot een mooie en volledig uitgewerkte oplossing komen.

GDC Networks fungeert hier als klankbord en als partij die samen met de ICT-coördinator aan de slag gaat.

IT, onze zorg

Wij zijn uw hulp bij de digisprong. Welke zaken kunnen wij voor u betekenen?

Waarom GDC Networks?

Uiteraard is het belangrijk om te weten waarin we uitblinken en waarom zoveel scholen, steden en gemeentes al voor ons kozen.

Het antwoord op uw IT-uitdagingen

Wat kunnen we nog voor u betekenen?

Netwerkinfrastructuur

Het netwerk van Morgen, vandaag geinstalleerd

Serverinfrastructuur

Jouw Data, Onze Zorg

Audit

Een dag niet verbeterd, is een dag verloren

Uw school naar het volgende niveau tillen

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek

Many students raising their hands in class for an answer
small_c_popup.png

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Let's have a chat